Akademik yayınlarınızın doğrulanabilirliğini sağlayan, görünürlüğünü ve ölçümlenebilirliğini artıran kaynakça düzenleme ve atıf kontrolü hizmetimizi inceleyin.
Teklif AlBilimsel iletişimdeki araçlardan biri akademik yayınlardaki atıflardır. Atıf bir yayında kullanılan bir kaynağa yapılan göndermedir. Kaynakça ise yayınlarda kullanılan kaynakların alfabetik ya da sistematik bir listesidir. Bu noktada söz konusu yayınlarda metin içerisinde yapılan göndermelerle kaynakça bölümlerinde sunulan künyelerin kaynak gösterme kurallarına uygunluğu, değerlendirme süreçlerinde etkili olmaktadır.
Günümüzde akademik yayınlarda birçok kaynak gösterme kuralı (APA, Chicago, Harvard, IEEE, MLA, Vancouver gibi) kullanılmaktadır. Bu kurallar, bilim dallarına göre çeşitlilik gösterebilmektedir. Kaynak gösterme kurallarına uygun olarak yapılandırılmış olan gönderme ve kaynakçalar hem yazarlar hem de yayıncılar için hak ihlallerini önlemenin yanı sıra;
Akademik yayınlarda bulunan atıfların metin içi göndermelerini ve kaynakçadaki künyelerini iki yönlü olarak kontrol ediyoruz. Kontrol sonrası ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesini sağlıyoruz. Atıf kontrolünden sonra yayınlardaki kaynakları belirlenen kaynak gösterme kurallarına göre kontrol ediyor ve düzenliyoruz. Bununla beraber kaynakların doğruluğunu da teyit ediyoruz.
Akademik yayınların doğrulanabilirliğini sağlayan, görünürlüğünü ve ölçümlenebilirliğini artıran kaynakça düzenleme ve atıf kontrolü hizmetimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İletişim